toate categoriile
Marca WEISHAUPT

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL

Comanda orice ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL online - preturi de importator
Cod gamă: WEIGL

Garanţie: 12 Luni

Foloseste aceste filtre pentru a restrânge lista de produse de mai jos

Pentru a putea comanda alege din tabelul de mai jos varianta potrivită şi click pe butonul Detalii.

Putere termica min Putere termica max Consum max. combustibil arzator Consum min. combustibil arzator
GL 5 - 1...D
WEIGL51D
200 kW 1000 kW 84 kg/h 20 kg/h
GL 7 - 1...D
WEIGL71D
300 kW 1750 kW 147 kg/h 32 kg/h

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL

Aceste arzatoare pe gaz si mixte tip G, GL si RGL indeplinesc toate cerintele referitoare la siguranta in functionare, montaj facil si fiabilitate. Ele sunt silentioase, au consum scazut de energie si emisii reduse de noxe. Arzatoarele pe gaz si partea de gaz a arzatoarelor mixte corespund normelor DIN-EN 676 si 90/396/EWG referitoare la aparate cu functionare pe gaz.

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL - particularitati constructive:

 • gama larga de puteri
 • functionare complet automata
 • preventilare a focarului
 • flacara autosupravegheata
 • ventilator cu linie caracteristica stabila
 • functionare silentioasa
 • arzatorul este rabatabil stanga/dreapta
 • montaj, punere in functiune si intretinere simple, datorita accesibilitatii componentelor
 • adaptare pentru alte gaze combustibile
 • schimbarea combustibilului in cazul arzatoarelor mixte se face automat sau manual, in functie de echipamentele de automatizare solicitate
 •  intrerupere automata a alimentarii cu aer si combustibil la oprirea arzatorului

Toate elementele constructive sunt grupate unitar sub o carcasa. Motorul arzatorului este plasat radial fata de curentul de aer de ardere. El actioneaza printr-un singur ax ventilatorul si, in cazul arzatoarelor mixte, pompa. Toate echipamentele care servesc reglarii debitelor de aer si combustibil sunt vizibile si accesibile. Arzatoarele sunt rabatabile la stanga sau dreapta. Acest avantaj simplifica lucrarile la capul de ardere, deflector, duze si electrozi. Aceste arzatoarele pe gaz si mixte sunt testate pentru gaz metan, gaz petrolier lichefiat (GPL) si motorina sau combustibil lichid tip M, cu o vascozitate de maxim 6 mm2/s la 20°C. Oferte pentru alte tipuri de combustibil se obtin la cerere.

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL - particularitati functionale:

Moduri de reglare In functie de combustibil:

 • doua trepte progresiv Z
 • doua trepte progresiv ZM
 • trei trepte (doar partea de combustibil lichid a arzatoarelor mixte)
 • modulant (prin utilizarea unui echipament corespunzator si a unui servomotor cu cursa completa in 42 sec., arzatoarele in doua trepte progresive ZM pot fi operate in regim modulant).

Aceste arzatoare modulante lucreaza in orice punct din interiorul diagramei de putere, functie de cererea de caldura. Aprindere cu sarcina redusa pe gaz ,arzatoarele pe gaz pornesc doar cu sarcina de aprindere, astfel incat doar cantitati mici de gaz ajung in focar. Dupa un timp de intarziere se permite curgerea debitului principal de gaz.

Oprire doar la sarcina mica

Datorita regulatoarelor utilizate si a alegerii corespunzatoare a punctului de sarcina maxima sau prin reglare modulanta, oprirea arzatorului are loc doar din pozitia de sarcina mica (nu este valabil pentru opririle de avarie).

Supravegherea flacarii

 Secventa de operare a arzatorului este comandata si controlata de catre automatul de ardere, montat in panoul de comanda sau pe arzator. Prin intermediul unui senzor corespunzator,se supravegheaza si controleaza stabilitatea flacarii. Arzatoarele pe gaz supravegheaza flacara printr-un electrod de ionizare, iar cele mixte printr-o fotocelula UV.

Cuplaj magnetic pentru arzatoarele mixte

La functionarea pe gaz, axul motorului nu mai actioneaza si pompa, evitanduse astfel uzura inutila a acesteia. Aceste arzatoare Weishaupt sunt livrate cu un bloc dublu de electroventile (DMV) de clasa A. In plus, Weishaupt recomanda utilizarea unui sistem automat de control al etanseitatii. Conform DIN-EN 676, la puteri de peste 1200 kW, utilizarea unui sistem de control al etanseitatii este obligatorie. Acest sistem, ca si celelalte accesorii pentru rampa de gaz, cum ar fi filtre si regulatoare de presiune, se regasesc in lista de accesorii Weishaupt.

Din punct de vedere constructiv, arzatoarele Weishaupt pe gaz si mixte sunt identice, indiferent daca se doreste arderea gazului metan sau a GPL. La schimbarea tipului de gaz este necesar doar un nou reglaj. Atenuatoarele de zgomot Weishaupt tip W-SH reduc zgomotele datorate functionarii arzatorului.

Domenii de utilizare

Arzatoarele Weishaupt se pot monta pe cazane de apa calda si de abur, generatoare de aer cald in multe procese industriale. Deoarece ele pot invinge suprapresiuni mari in focar,utilizarea primara este impreuna cu cazane moderne cu randament ridicat.

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL

Arzatoare mixte Weishaupt GL5 - grafic functionare Arzatoare mixte Weishaupt GL5 - grafic functionare
Arzatoare mixte Weishaupt GL7 - grafic functionare Arzatoare mixte Weishaupt GL7 - grafic functionare

Sus

ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL

Arzatoare mixte Weishaupt GL - schita dimensiuni Arzatoare mixte Weishaupt GL - schita dimensiuni
Arzatoare mixte Weishaupt GL - tabel dimensiuni Arzatoare mixte Weishaupt GL - tabel dimensiuni

Sus

Comentarii

Introdu în câmpul de mai jos textul din această imagine
  Trimite
Departamentul tehnic al echipei Calor.ro isi doreste sa mentina informatiie referitoare la ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL cat se poate de actuale, dar se poate intampla ca, uneori, acest lucru sa nu se realizeze.....
Puteti oricand sa contactati echipa de specialisti ai S.C. CALOR SRL pentru a fi clarificate acele lucruri sau contactati www.Calor.ro.
Va trebui sa ne indicati modelul echipamentului - de exemplu: ARZATOARE PE COMBUSTIBIL MIXT GL - Arzatoare mixte gaz - motorina.

© www.calor.ro 2021 | ANPC

Desktop version


Centrale termice, Climatizare, Ventilatie, Automatizari, Tratare / Epurare apa, Piscine - preturi de importator