SUA

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H preturi, seria STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS - Simple - timp, Statii dedurizare - deferizare
Cod produs: CALSDS12

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

Debite
Debit maxim apa 0.72 m³/h
Racorduri
Racord intrare/iesire 1"
Racord golire 3/4"
Caracteristici tehnice
Capacitate ciclica 72 m³ x °F
Tensiune de alimentare 220 V
Durata regenerare 40-70 min
Tip regenerare timp
Cod producator SDS12
Consumuri regenerare
Consum sare/ciclu de regenerare 1.5 kg
Cantitate rasini 12 litri
Caracteristici apa
Duritate apa tratata 0.89 °F
Duritate max apa bruta 238.52 °F
Parametri de functionare
Temperatura min apa 5 °C
Temperatura max apa 35 °C
Presiune max apa 6 bar
Presiune min apa 2 bar
Latime 32 cm
Inaltime 67 cm
Adancime 50 cm
Greutate 22 kg

Sus

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS

Aceste statii de dedurizare sunt proiectate pentru tratarea apei din reteaua oraseneasca sau din fantani si/sau puturi. Cationitul este o rasina sintetica ce detine pe legaturile chimice sodiu. In timpul functionarii cationitul atrage Ca si Mg si alti cationi eliberand in schimb Na. Dupa o anumita cantitate de apa capacitatea de schimb se epuizeaza si este necesara regenerarea. Aceasta reverseaza ciclul prin introducerea de saramura ( 8-10 % ) rasina atragand Na si eliberand la drenaj Ca,Mg si alti cationi atrasi in timpul ciclului activ.

Cationitii au capacitati de schimb relativ egale indiferent de producator. Ceea ce difera este dinamica de regenerare si consumurile specifice de sare pentru reincarcarea rasinii. Astfel folosirea capacitatii maxime de schimb conduce la consumuri de sare de aprox.3 ori mai mari decat folosirea capacitatii economice. In scopul realizarii de economii in ceea ce priveste sarea ( consumabila) se recomanda efectuarea regenerarii cat mai rar, deci folosirea unei incarcaturi suficiente de cationit pentru a acoperi consumul pe 2-6 zile. La mai mult de 200 de regenerari pe an rasina pierde 3% fizic si 3% chimic.Se recomanda declorinarea apei inainte de dedurizare.

Conform specificatiilor producatorului rasina din statia de dedurizare trebuie schimbata dupa 5 - 10 ani in functie de conditiile de exploatare.

Regenerare

Fazele regenerarii acestei statii de dedurizare automata se succed dupa cum urmeaza:

  1. Spalarea inversa: in timpul acestei faze, apa strabate coloana de jos in sus, antrenind partile solide depuse in straturile patului de rasini in timpul functionarii. Apa necesara spalarii inverse este evacuata prin racordul de golire din partea de sus a coloanei. Aceasta este singura faza in care apa strabate coloana de jos in sus. In timpul acestei faze, este foarte important sa verificati sa nu existe scurgeri de rasina prin racordul de golire.
  2. Aspiratie saramura: in timpul acestei faze, o solutie concentrata de apa si clorura de sodiu este aspirata prin intermediul unui injector din rezervorul de saramura in coloana cu rasini. Saramura traverseaza coloana de sus in jos.
  3. Spalare lenta: aceasta este prima faza de spalare, in timpul careia are loc schimbul de ioni dintre clorura de sodiu si rasini. Aceasta faza nu are o temporizare proprie; ea incepe in momentul in care rezervorul de saramura este complet gol (toata saramura a fost aspirata); un dispozitiv special prevazut cu robinet cu plutitor, incorporat in rezervorul de saramura, nu permite aspirarea aerului.
  4. Spalare rapida: este faza in care rezidurile de sare sunt eliminate; la sfarsitul acestei faze coloana cu rasini este gata pentru a incepe un nou ciclu de functionare.
  5. Reumplerea rezervorului de saramura: statia de dedurizare furnizeaza apa rezervorului de saramura in scopul prepararii solutiei de saramura pentru urmatoarea regenerare. Umplerea rezervorului se face cu apa dedurizata si se opreste automat atunci cand timpul programat pentru acest ciclu ajunge la “0”.

Drenaj

Inainte de a conecta echipamentele la conductele de apa, acestea din urma vor fi spalate prin purjare, deschizand pe rand robinetul de pe intrare si apoi cel de pe iesire. Numai dupa clatire respectiv curatarea conductelor, se vor conecta echipamentele la instalatie.

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

ELECTROVALVE GAZ MADAS - Grafic functionare ELECTROVALVE GAZ MADAS - Grafic functionare

Sus

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

TECEVRMNA34, TECEVRMNA1, TECEVRMNA114, TECEVRMNA2, TECEVRMNA112 - ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN20, DN25 - DN32 - DN50 -Schita ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN20, DN25 - DN32 - DN50 -Schita
TECEVRMNADN65, TECEVRMNADN80, TECEVRMNADN100 - ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN65 - DN100 -Schita ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN65 - DN100 -Schita
TECEVRMNADN125, TECEVRMNADN150, TECEVRMNADN200, TECEVRMNADN300 - ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN125 - DN300 -Schita ELECTROVALVE GAZ MADAS - DN125 - DN300 -Schita

Sus

STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

Statii dedurizare SDS 8 - schita dimensiuni si date tehnice Statii dedurizare SDS 8 - schita dimensiuni si date tehnice
Statii dedurizare SDS 12 - schita dimensiuni si date tehnice Statii dedurizare SDS 12 - schita dimensiuni si date tehnice
Statii dedurizare SDS 25 - schita dimensiuni si date tehnice Statii dedurizare SDS 25 - schita dimensiuni si date tehnice
STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H

Sus

Comentarii

Introdu în câmpul de mai jos textul din această imagine
  Trimite
Departamentul tehnic al echipei Calor.ro isi doreste sa mentina informatiie referitoare la STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H cat se poate de actuale, dar se poate intampla ca, uneori, acest lucru sa nu se realizeze.....
Puteti oricand sa contactati echipa de specialisti ai S.C. CALOR SRL pentru a fi clarificate acele lucruri sau contactati www.Calor.ro.
Va trebui sa ne indicati modelul echipamentului - de exemplu: STATII DEDURIZARE AUTOMATE SIMPLEX SDS 12 - 0.72 MC/H - Statii dedurizare - deferizare.

© www.calor.ro 2022 | ANPC

Desktop version


Centrale termice, Climatizare, Ventilatie, Automatizari, Tratare / Epurare apa, Piscine - preturi de importator