Marca ARCA

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW preturi, seria CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC, Centrale termice pe peleti
Cod produs: ARCDUOMAT29R
3 ani garantie corp cazan
10 ani garantie corp cazan inox
2 ani garantie componente electrice
1 an garantie componente refractare
ARZATOR PELETI ERATO GT20

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

Putere termica
Putere termica 30 kW
Generalitati
Presiune maxima de lucru 4 bar
Alimentator peleti
Volum buncar peleti 95 litri
Arzator peleti
Cod producator LPA29R
Dimensiuni
Diametru racord cos fum 150 mm
Volum de apa 95 litri
Lungime lemne 51 mm
Latime 55 cm
Inaltime 150 cm
Adancime 138 cm
Greutate 395 kg
Tip combustibil solid
Peleti
Lemne
Carbune/Cocs
Brichete de lemn
Buncar
Contine buncar MARIO

Sus

Gratarul si samota sunt consumabile, nu au garantie !

CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC

Aceasta centrala LPA Duo Matic este o centrala pe lemne cu flacara inversata, functionand pe principiul gazeificarii, dotata cu un arzator de lemne sau peleti brevetat de catre Arca, folosit pe modelele Granola.

CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - particularitati functionale:

Odata terminata arderea lemnului controlul electronic se ocupa cu pornirea automata a arzatorului de peleti. In caz de reincarcare cu lemne arzatorul se stinge in mod automat si reporneste arderea lemnului pana la epuizarea sa. Functiile acestei centrale pe lemne sunt toate controlate de catre tabloul electric digital dotat cu un microprocesor ce este prevazut cu program ce realizeaza in mod automat trecerea de la lemne la peleti.

Modul de functionare: doar lemne (la epuizarea lemnului asteapta ca utilizatorul sa reincarce), doar Peleti (functioneaza intotdeauna cu peleti). Rezervorul peletilor este alaturat centralei cu scopul de a reduce dimensiunile.

Acest rezervor de peleti este disponibil in trei versiuni cu capacitate de la 190 pana la 400 Kg. Marea diferenta dintre centrala LPA Duo Matic si celelalte centrale de pe piata este schimbatorul posterior marit. Schimbatorul de caldura posterior permite sistemului electronic al acestei centrale termice pe peleti de a modula puterea furnizata fara riscul de a crea condens sau gudron in interiorul acestuia. Rezulta o capacitate de functionare a produsului chiar fara puffer, sau cu instalarea unui puffer cu volum redus. Calculul sugerat este de 15-20 l/kW tinand cont nu de puterea maxima a generatorului ci de puterea modularii care in timpul functionarii cu lemne este de 50% cca iar in functionarea cu peleti este de cca 20%.

De aceea la o centrala de 29 kW nominali este posibila aplicarea unui puffer de 300 – 500 asigurand in orice situatie maximul de confort in functionare. Puffer- ul de fapt este recomandat dar nu obligatoriu pentru buna functionare si pentru garantia produsului. Pentru utilizatorul final flexibilitatea in utilizare este mai confortabila in comparatie cu centralele “on-off” care reprezinta majoritatea produselor existente pe piata pentru care ciclurile de re-aprindere manuala au loc cu o frecventa mai mare.

Aceasta centrala termica pe lemne Duo Matic cu focar din INOX AISI 304 cu inalta rezistenta la coroziune chiar si pentru instalatii fara puffer, si cu o gestiune digitala a tuturor functiilor centralei, a instalatiei de incalzire, a acumulatorului sanitar si a eventualelor panouri solare.

Biomasele lemnoase contin substante care in timpul arderii creeaza fum si condensuri acide. In mod normal substanta cea mai agresiva produsa este acidul acetic. Si lemul uscat de 2 sau 3 ani contine oricum o cantitate minima de apa care variaza in jurul lui 15%. Doar pentru peleti de lemn natural, uscarea poate atinge pana la 8%. Apa continuta in lemn in afara faptului ca scade randamentul combustiei centralei poate fi si o sursa de mare atac coroziv. In mod special in zonele unde panza freatica este sulfuroasa sau bogata in substante acide copacul ce prin radacini absoarbe acest tip de apa va produce lemnul bogat si el in apa cu mari concentratii de sulf, precum si alte substante chimice. In timpul gazeificarii lemnelor in centrala, aceaste substante vor produce un mediu foarte agresiv in camera de ardere a lemnului.

Noul tablou electronic digital este capabil sa gestioneze toate functiile precum urmeaza:

Functiile de centrala

Modularea flacarii prin gestiunea modulanta a motorului, controlul temperaturii fumului, controlul temperaturii apei, sigurantelor, inertiilor.

Functii instalatie de incalzire

Gestiunea pompei, controlul temperaturii de tur si de retur si pornirea pompei de recirculare in functie de diferential.

Functia sanitara

Pornirea pompei boilerului sanitar in prealabil si controlul temperaturii apei calde.

Functia solara

Cu eventualele panouri solare este posibila gestionarea pompei circuitului solar si reglarea temperaturii acumulatorului solar.

Functia pelet

Sunt prevazute toate functiile arzatorului cu peleti aplicat in versiunile Duo Matic (panoul electronic are doua programe alternative selectabile de catre utilizator pentru functionarea cu lemne sau peleti) .Alimentarea automata cu combustibil este inclusa. In afara de controlul fumului, partea electronica a acestei centrale pe peleti se ocupa si cu modularea motorului chiar si cand temperatura apei este apropiata de temperatura ceruta de catre utilizator. Scopul acestei modularii este de a reduce pornirile si opririle motorului cand puterea ceruta de catre instalatie este inferioara puterii maxime livrata de catre centrala.

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - Diagrama putere CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - Diagrama putere

Sus

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SCHEME HIDRAULICE CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SCHEME HIDRAULICE
CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SOLAR - INCALZIRE CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SOLAR - INCALZIRE
CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SOLAR - UZ CASNIC CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - SOLAR - UZ CASNIC

Sus

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC
CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - PANOU DE CONTROL CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - PANOU DE CONTROL
CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - DIMENSIUNI CENTRALE TERMICE PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC - DIMENSIUNI

Sus

CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW

Sus

Comentarii

Introdu în câmpul de mai jos textul din această imagine
  Trimite
Departamentul tehnic al echipei Calor.ro isi doreste sa mentina informatiie referitoare la CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW cat se poate de actuale, dar se poate intampla ca, uneori, acest lucru sa nu se realizeze.....
Puteti oricand sa contactati echipa de specialisti ai S.C. CALOR SRL pentru a fi clarificate acele lucruri sau contactati www.Calor.ro.
Va trebui sa ne indicati modelul echipamentului - de exemplu: CENTRALA TERMICA PE LEMNE SI PELETI - LPA DUO MATIC 29R 30 kW - Centrale termice pe peleti.

© www.calor.ro 2021 | ANPC

Desktop version


Centrale termice, Climatizare, Ventilatie, Automatizari, Tratare / Epurare apa, Piscine - preturi de importator